De persoonsgegevens en financiële gegevens die u aan ons toevertrouwt zijn privacygevoelig. Wij gaan hier zorgvuldig mee om (zie ook ons privacy-statement).
Voor het uitwisselen van uw gegevens met de belastingdienst maken wij gebruik van het PKIoverheid-certificaat. Wij hebben uw DigiD niet nodig.

Wat is een PKIoverheid-certificaat?

Het PKI-certificaat is de digitale ondertekening bij het versturen van gegevens en berichten. PKI staat voor Public Key Infrastructure. Dit is de internationale standaard voor het beveiligen van gegevens en berichten. Wissel je informatie uit met de overheid? Dan heb je een speciaal PKI-certificaat nodig: het PKIoverheid-certificaat.

Zo wordt alle informatie versleuteld verstuurd. Alleen de belastingdienst kan deze versleutelde gegevens uitlezen. De identificatie en authenticatie is hiermee gewaarborgd. PKIoverheid-certificaten hebben een hoog zekerheidsniveau.

DigiD

Omdat wij het PKIoverheid-certificaat gebruiken voor het indienen van uw aangifte hebben wij uw DigiD niet nodig. Geef uw DigiD ook nooit aan iemand anders.

Wel kunnen wij u vragen om een “machtiging DigiD”. Hiermee machtigt u ons voor een specifiek onderdeel (zoals de inkomstenbelasting van een bepaald jaar of de toeslagen). Wij kunnen dan voor u bijvoorbeeld de vooraf ingevulde gegevens van de belastingdienst downloaden. Dat scheelt veel zoekwerk naar jaaropgaven e.d. en hoeft u alleen deze gegevens te controleren.